Što znači seo optimizacija za Google?

Na internetu ne postoji čarobna formula koja će vam otkriti kako biti prvi u Googleu. Kao što ne postoji dobitna kombinacija loto brojeva tako ne postoji kombinacija koja će vam garantirati prvo mjesto s nekoliko rečenica koje ćete pročitati na nekom forumu. Sve se svodi na dugogodišnje iskustvo, testiranje, zapažanje, educiranje i primjenu u praksi. Znanje stečeno oko SEO optimizacije se naplaćuje, ono se ne dijeli besplatno!

Kada govorimo o optimizaciji stranice tada se najčešće vrtimo oko nekakvih linkova i linkanja. Iskreno takva praksa pomalo zamara sve nas koji se bavimo SEO optimizacijom. Pitanja tipa gdje ćete me linkati, koliko ću linkova dobiti i sl. su zaista nepotrebna jer SEO je danas sve samo ne linkanje. SEO optimizacija za Google je proces koji se sastoji od čitavog niza radnji koje tražilice poput Google najviše vole. Jedan od najjačih SEO signala u ovom trenutku su pisanje kvalitetnog sadržaja + interakcija s publikom. Gdje se nalazi vaša publika? Pa naravno, na društvenim mrežama, na Facebooku, Instagramu, Twitteru … Oni su svuda oko vas, čekaju da se javite i ponudite svoju uslugu.

SEO optimizacija za Google vrijedi za standardizirane webove

Što to znači? Kao i sve drugo u današnjem svijetu, tako je i internet postavio, odnosno nametnuo neke svoje standarde. Za web stranicu su to sadržaj, kvalitetne informacije, kontakt podaci, cijene, opisi proizvoda … sve ono što će krajnjem korisniku pomoći u potrazi za željenom uslugom ili proizvodom. Stranice koje sadržajno i svojom kvalitetom nisu relevantne za pojmove koje korisnici upisuju u tražilicu neće biti ni konkurentne.

Kako optimizirati stranicu za Google?

Da li je vaša stranica mobile friendly? Imate li stranicu koja nije responsive, odnosno prilagođena mobilnim uređajima, nema smisla trošiti vrijeme na SEO. Vama je u tom slučaju potreban redizajn, odnosno izrada web stranica! Optimizacija stranica ovisi i o vrsti poslovanja kojom se bavite. Nije isto imate li shop s preko 1000 proizvoda i kategorija ili web stranicu s 20-ak linkova. Također razlika je u tome da li je vaša stranica višejezična ili nije, da li želite poboljšati svoje pozicije i traffic u Hrvatskoj ili npr. Njemačkoj. Prema SEO optimizaciji za Google se treba postaviti u skladu s vašim ciljevima poslovanja.

Koliko košta SEO optimizacija za Google?

SEO optimizacija za Google košta onoliko koliko cijenite svoje poslovanje i koliko ste spremni uložiti za svoj poslovni uspjeh. Naravno da svi mi imamo svoju cijenu po kojoj radimo, no klijent je taj koji odlučuje u konačnici hoće li ići na SEO optimizaciju za Google ili neće ići.

Ne očekujte previše za premalo

Nitko nikada nije dobio niti će dobiti rezultat a da nije uložio vrijeme, trud i novac. Te 3 stvari su bitan faktor u svakom poslovanju, u svakoj branši pa tako i u SEO optimizaciji. Bez obzira radilo se o Yandexu, Googleu, Bingu, Yahoo svaka tražilica zahtjeva svoju količinu uloga i znanja koje je potrebno primijeniti želite li dobiti rezultate.

Uspjeh ne čini pozicija jedne ključne riječi u Googleu

Ljudi često miješaju dvije stvari misleći kako će im premium keyword ostvariti najbolje rezultate što je u potpunosti krivo. Zbog čega? Za većinu vas premium keyword je često pogrešna ključna riječ do koje je nemoguće doći na prvo mjesto, a ako i dođete nećete ostvariti onakav rezultat kao na desetke drugih ključnih riječi koje su sporedne, a opet učinkovite i manje konkurentne. Upravo će takvi pojmovi dovesti najbrže do rezultata, a SEO rezultat je ciljana posjeta na stranicu. Posjeta onih korisnika koje zanima upravo ono što nudite i čime se bavite.

Bitno je istraživanje

Iz tog razloga volim reći kako je SEO istraživanje ključnih riječi. Onih riječi koje nemate na stranici, izgradnja dodatnih podstranica, kategorizacija i lukava izgradnja sadržaja uz pomoć kojega će porasti broj posjeta na vašem webu.

Trebate stručnu pomoć kako se postaviti prema svojim klijentima na webu? SEO optimizacija za Google uz profesionalno savjetovanje koje donosi rezultat!

Vaša email adresa

Kontakt telefon

Vaša poruka

SEO optimizacija za Google cijena
1 (20%) 2 votes