+385 1 2992 068 go@go.hr

Google oglasi i oglašavanje – sponzorirani linkovi

U ovome članku objasniti ćemo vam što su to Google oglasi, sponzorirani linkovi, te kako funkcionira Google AdWords oglašavanje.

Upisivanjem različitih ključnih riječi i pojmova u Google tražilicu sigurno ste primijetili linkove i oglase koji se nalaze pri vrhu rezultata odnosno na desnoj poziciji stranice. Većina ljudi ne shvaća razliku između sponzoriranog linka i prirodnog (organic) linka. Koliko ste puta obratili pažnju na takav link (oglas)? Jeste li se ikada pitali što je to i da li vaša stranica može biti među njima? Odgovor je naravno pozitivan, a objašnjenje donosimo u nastavku.

Vrlo jednostavno, sponzorirani link je u biti naziv za plaćeni Google oglas. Google oglašavanje je odličan način da se dobije ciljani klijent i pozicija pod relevantnim ključnim riječima koje označavaju vašu djelatnost i usluge koje nudite. Sponzorirani linkovi imaju zadaću promovirati vaš brand i uslugu te pokušati prodati vaš proizvod.

U praksi to izgleda ovako. Bavite se prodajom protuprovalnih vrata. Potencijalni klijent zainteresiran je za kupnju vrata. Pritom odlazi na internet kako bi dobio više kvalitetnih informacija o tome gdje i koja vrata kupiti. Otvori Google tražilicu i upisuje „protuprovalna vrata“. Zahvaljujući tome što se oglašavate, vaša firma i stranica nalazi se na prvoj stranici. Potencijalni klijent dolazi na vašu stranicu i odlučuje se za kupovinu vrata kod vas. Uz pomoć Google oglašavanja ostvarujete prodaju i dobivate novog klijenta.

google-oglasavanje

Ovakva vrsta oglašavanja spada u PPC (pay per click) oglašavanje gdje klijent plaća određenu cijenu po kliku samo onda kada netko klikne na njegov oglas. Google oglasi jedan su od najbržih i najučinkovitijh marketinških kanala i pristupa prema ciljanoj publici tj. Vašem budućem kupcu. Nakon klika na sponzorirani link odnosno oglas, Google automatski redirekta (prebacuje) korisnika na vašu stranicu na kojoj se nalaze informacije povezane sa upitom klijenta.

Google oglašavanje puno je jeftiniji način oglašavanja od klasičnog offline oglašavanja kao što su tv reklame. Prednost oglašavanja na Googleu svakako je u tome što imate više mogućnosti: sami određujete dnevni limit potrošnje i budžet kampanje, svi troškovi prikazani su u realnom vremenu, postoji mogućnost geografskog targetiranja što znači da se vaš oglas može prikazivati samo u određenoj državi, gradu, mjestu ili kvartu, oglasne kampanje u svako doba možete pauzirati i ponovno pokrenuti …

Kome su Google oglasi i oglašavanje tj. sponzorirani linkovi zanimljivi i bitni?

Oni bi trebali bi biti zanimljivi i bitni svakome tko ima poslovnu viziju i misiju te želi ostvariti veći prihod i rast poslovanja.

Vaša stranica i proizvodi već danas mogu biti na prvoj stranici Googlea. Na pravom ste mjestu ako želite svoje usluge nuditi ciljanim klijentima koji traže baš ono što vi nudite. Platite samo onda kada klijent klikne na vaš oglas, te povećajte broj posjetitelja i potencijalnih kupaca na svoju stranicu. Kliknite na link „Naslovna“ te zatražite našu ponudu.

[gravityform id=”1″ name=”Kontkat forma”]