+385 1 2992 068 go@go.hr

Iako ovaj članak nema direktne veze sa SEO optimizacijom itekako je važan za sve one koji žele postići uspjeh, predstaviti se ozbiljno i profesionalno te dobiti povjerenje i naklonosti klijenata preko weba.

Ovdje prednost dajemo poslovnim i korporativnim stranicama odnosno dizajnu koji je moderan, jedinstven i zadovoljava današnje standarde interneta. Kada su u pitanju internet stranice, pravila za uspjeh jednostavno nema. Kao i kod svakog posla najvažnije je da mislite na klijenta tj. posjetitelja koji dolazi na vašu stranicu.

Bilo da se bavite turizmom, marketingom, ugostiteljstvom, trgovinom ili proizvodnjom važno je da svoju stranicu prilagodite uslugama koje nudite. Da bi stranica bila lijepa, privlačna i interesantna potrebna je kvalitetna struktura koja uključuje niz faktora koje trebamo primjeniti prilikom izrade web stranica.

  1. Navigacija – pod navigacijom podrazumjevamo izbornike, kategorije, stranice i podstranice. Moraju biti vidljive, imati svoj redoslijed i funkciju. Veliki broj korisnika na internetu ne razumije se previše u web. Iz tog razloga navigacija treba biti prilagođena kako bi bez većih problema i u što manje koraka došli do željenih informacija.
  2. Sadržaj – kvalitetno pisanje članaka je ono što svi vole. Počevši od internet tražilica pa do korisnika koji ih čitaju. Članci moraju biti jedinstveni. Kopiranjem sadržaja sa drugih portala i stranica naštetit ćete sebi i svojoj stranici. Ljudi vole pročitati nešto novo, zanimljivo i dovoljno kvalitetno da bi se ponovno vratili na stranicu i kupili vaš proizvod ili uslugu.
  3. Slike i mediji – volimo reći da je svaka izrada web stranica kvalitetna i lijepa onoliko koliko su kvalitetne i lijepe slike koje se na njoj nalaze. Pozadina i slike čine vizualni dojam i stvaraju poseban efekt svakom webu. Pokušajte biti kreativni i pogirati se sa bojama i slikama jer često su baš one te na osnovu kojih će se ocijeniti vaša internet stranica.
  4. Responsive dizajn – danas je nezamislivo imati stranicu do koje je nemoguće doći putem pametnih telefona ili tableta. Responsive dizajn prilagođava vašu stranicu za mobilne uređaje i tablete kako bi korisnici mogli u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta doći do informacija koje nudite na svojoj stranici. Ovo je vrlo važno jer bilježimo ogroman porast posječenosti internet stranica putem mobitela i drugih uređaja.
  5. Dodatne informacije – pod ovo ubrajamo vaš kontakt, adresu, broj telefona i kartu gdje se nalazite. Što više informacija dajete o sebi to ste profesionalniji i dostupniji. Ovo je vrlo važno pogotovo ako mislite voditi neki ozbiljniji posao. Također na stranici obavezno postavite link „o nama“. Bitno je steći povjerenje klijenta i prikazati se kao ozbiljna i profesionalna firma. Ovdje ćete napisati čime se bavite, vaše ciljeve i misiju te rezultate koje ste do sada postigli kao firma.
  6. Društvene mreže – danas je malo onih koji nemaju otvoren profil niti na jednoj društvenoj mreži. Povežite svoju stranicu sa Facebook-om, Twitter-om i Google plusom. Budite u stalnom kontaktu sa klijentima, objavljujte novosti, recenzije, odgovarajte na pitanja, pohvale i kritike. Na taj način stvorit ćete mrežu stalnih klijenata i korisnika.

Ovo su neke od ključnih stavaka o kojima bi svaka internet stranica trebala voditi brigu ako želi biti kvalitetna i uspješna na svim razinama internet poslovanja uključujući i SEO.

[gravityform id=”1″ name=”Kontkat forma”]